Nehalennia Homepage

Kunst- en Cultuurroute onderbouw HAVO/VWO 

Vind je het leuk om creatief bezig te zijn en ben je geïnteresseerd in kunst en cultuur? Dan is K&C echt iets voor jou! Op Nehalennia Breeweg kun je in de brugklas kiezen voor de Kunst- & Cultuurroute. Bij K&C heb je niet meer lesuren dan de andere brugklasleerlingen en het gaat ook niet ten koste van de ‘gewone’ vakken.

Het programma van K&C  is gericht op muziek, tekenen, beeldende vorming, visagie, fotografie, mode, film en toneel. Bij sommige projecten mag je zelf kiezen wat je graag zou willen doen. Naast lessen van de docenten K&C volg je ook workshops van externe docenten. Vanaf het tweede jaar maakt een bezoek aan een museum, zoals bijvoorbeeld de Kunsthal (Rotterdam) of het MAS (Antwerpen) deel uit van het programma. Ook bezoek je theatervoorstellingen. K&C wordt in het derde jaar afgesloten met een echte K&C-week in het theater! Zowel op havo als vwo kun je kiezen voor kunst & cultuur.

De K&C-route is een serieuze zaak, dus krijg je ook een cijfer dat uiteindelijk meetelt op het rapport. Je wordt onder andere beoordeeld op het eindproduct en het proces. Je krijgt voor elk afzonderlijk product of activiteit een cijfer.

In het vierde leerjaar kun je afhankelijk van je gekozen profiel kiezen voor een kunstvak (beeldend of muziek), in het cultuurprofiel zelfs voor allebei.

Meer informatie over de kosten van dit programma vindt u in de ouderovereenkomsten.

Neem ook eens een kijkje op onze Facebookpagina: K&C Nehalennia Breeweg.
Mocht je vragen hebben, neem dan contact op met mevrouw De Vries via c.devries@nehalennia.nl of met mevrouw Van der Wal via i.vanderwal@nehalennia.nl, zij zijn samen kunstcoördinatoren van de locatie Breeweg.

 

SSG Nehalennia is onderdeel van de Mondia Scholengroep | Site by WIS