Nehalennia Homepage

ACDMI

(spreek uit èkèdèmie)

Als je twee jaar Juniorcolleges hebt gedaan, mag je weer kiezen. In het derde jaar zit je al in de bovenbouw van M@VO. Ga je verder met wat je in de onderbouw hebt gekozen, of wil je heel iets anders kiezen? In het derde jaar gaan je docenten kijken wat het beste bij jou past. Ben jij de leerling die theorie met veel praktijk gaat doen, of juist iets minder praktijk met meer theorie?

Als je veel praktijk gaat doen met wat minder theorie krijg je na de vierde klas een diploma van de kaderberoepsgerichte leerweg. Als je kiest voor wat meer theorie en minder praktijk, kun je na de derde klas kiezen om een MAVO-diploma te halen met praktijk, of zonder praktijk. Jouw docenten volgen je vanaf de brugklas en die gaan jou vertellen welke leerstijl het beste bij jou past. Samen met jou en je ouders maken we een keus.

Jij mag in het derde jaar een ACDMI-programma gaan kiezen.  

We hebben ACDMI Techniek en ICT, ACDMI Foodlab, ACDMI Mens en Gezondheid, ACDMI Kunst, ACDMI Sport

ACDMI TECHNIEK en ICT- Je kiest deze richting als je geïnteresseerd bent in verschillende vormen van techniek. Misschien weet je het al een beetje en wil je na Nehalennia een technische opleiding volgen. De vakken natuurkunde en wiskunde zijn wel belangrijke vakken, want als je deze ACDMI kiest moet je deze vakken ‘verplicht’ doen. Dat is natuurlijk ook wel logisch, want deze twee vakken zal je in de praktijk hard nodig hebben.

ACDMI FOODLAB- Een ACDMI om van te ‘smullen’ Als je deze ACDMI kiest, denk je er over na om een vervolgopleiding te gaan doen in de Horeca, of in de toeristische sector. Misschien heb je wel een droom om ooit een eigen restaurant te gaan beginnen. Je berijpt wel dat een vak als economie bij deze ACDMI hoort.

ACDMI MENS EN GEZONDHEID- Als je deze ACDMI kiest ben je wel een ‘mensen-mens’. Er zijn heel veel beroepen die met mens en gezondheid te maken hebben. Wil je later je eigen schoonheidssalon, of wil je werken in de jeugdzorg, tandartsassistente worden of misschien wel opticien of……….te veel om op te noemen. Biologie is een belangrijk vak in deze ACDMI.

ACDMI KUNST- Alle vormen van kunst komen aan bod. Je vindt  het leuk om het zelf te doen, maar ook om er iets over te leren. Als je naar het grafisch lyceum wilt is dit ook een prima voorbereiding. Je kunt deze ACDMI ook kiezen, omdat je later iets in de mode wilt gaan doen. 

ACDMI SPORT- Dit is voor de leerlingen die graag sporten én graag willen leren door te sporten. Je gaat veel en uitdagend bewegen, krijgt gave clinics en buitenschoolse activiteiten! Je gaat ook leren organiseren, presenteren, lesgeven en werken aan persoonlijke leerdoelen. Elke periode sluit je af met een project voor bijvoorbeeld basisschoolleerlingen, ouders of een goed doel. Hierdoor leer je belangrijke vaardigheden die in élke vervolgopleiding van pas komen en kun je dus ook nog alle kanten op na deze ACDMI. Natuurlijk is dit de ideale voorbereiding als je kiest voor een sportieve vervolgopleiding zoals het CIOS.

SSG Nehalennia is onderdeel van de Mondia Scholengroep | Site by WIS