Nehalennia Homepage

Activiteiten. Valt er hier nog wat te beleven?

Het VMBO van Nehalennia is niet alleen een hele goede school, maar ook nog eens een heel gezellige! Waarom? Door allerlei superleuke activiteiten die het hele jaar door plaatsvinden! School moet niet alleen leerzaam zijn, maar ook leuk. Op veel scholen is het na de brugklas wel klaar met de coole activiteiten. Nehalennia blijft je juist tot en met het laatste jaar uitdagen en verrassen! Hieronder vertellen we wat meer over de leuke dingen die het hele jaar door plaatsvinden op onze school.

Introductieweek
Na de zomervakantie gaat het dan echt beginnen: naar Nehalennia! Dat is toch best wel spannend.
Daarom volgt er eerst een uitgebreid introductieprogramma. De brugklassers gaan op een ontdekkingstocht door de school en doen allerlei leuke activiteiten zoals kanovaren, T-shirts maken en diverse excursies. Aan het einde van de introductieweek ken je veel medeleerlingen en docenten. Overigens krijgen alle klassen van Nehalennia VMBO een introductie aan de start van het schooljaar, zodat je elkaar goed leert kennen voordat je samen les krijgt: dat is een stuk gezelliger!  

Frightnight
Tijdens dit geweldige griezelfeest in oktober zien de docenten en leerlingen er op hun engst uit, want de avond staat in het teken van Halloween. Tijdens deze disco zijn er allerlei spannende dingen om te doen en griezelige ‘frighthapjes’ te eten. Het is een supercool feest waarbij iedereen moet dansen voor zijn leven. Op de schoolfeesten van Nehalennia VMBO komen er altijd beroemde artiesten optreden, zoals The Partysquad, Darryl, Yellow Claw of Gers Pardoel!

MTV On Stage / Pictures
Onze school heeft een echte theateropleiding: de MTV-route. De jongens en meiden van deze opleiding geven twee keer per jaar een gave show waarin ze muziek maken, acteren, dansen en hun zelfgemaakte films laten zien. In het begin van het jaar is ‘MTV On Stage’ en in het voorjaar volgt ‘Pictures’. Jij kan deze shows bijwonen als je wilt. Ze worden gegeven in het professionele theater van onze school.

Sinterklaas
Natuurlijk slaat Sinterklaas onze school niet over. Ieder jaar gaan alle klassen gezellig met hun mentor surprises en cadeaus uitpakken. Dat doen we door middel van een spannend spel: het blijft tot op het laatst een verrassing met welke cadeaus jij naar huis gaat!

Jaarafsluiting / De Grote Ochtend
Eind december sluiten de onderbouwklassen het kalenderjaar altijd af met een gezellig ontbijt. Samen met je mentor kijk je even terug op de afgelopen maanden terwijl je allerlei lekkere dingen eet die je klasgenoten hebben gemaakt. De ochtend wordt afgesloten met een spetterend optreden van de Kunst- & Cultuurklassen in het theater. De bovenbouwklassen doen die ochtend leuke activiteiten met hun mentor, zoals bowlen, zwemmen enzovoorts. Het is altijd één van de gezelligste dagen van het jaar!

Excursie: ja, natuurlijk Nehalennia!
De brugklassen van Nehalennia gingen afgelopen jaren op een leuk en leerzaam avontuur in het Technopolis. Daar kun je allerlei wetenschappelijke proefjes doen en technische snufjes ontdekken. De tweede klassen  gingen naar Nieuwvliet voor een spectaculaire survivaltocht. Enne… de busreis is ook nog eens supergezellig!

Sportactiviteiten
Nehalennia VMBO is een echte sportschool! Naast 3 tot 4 uur gym in de week zijn er het hele jaar door sportactiviteiten. Er vinden bijvoorbeeld wedstrijden plaats in basketbal, voetbal, volleybal en nog veel meer. Ieder jaar is er een sportdag buiten, waarbij alle klassen in actie komen. Het aller-leukst zijn de seizoensgebonden activiteiten, zoals bijvoorbeeld met je klasgenoten schaatsen op de markt. Als je nóg meer wilt sporten dan kun je in de brugklas kiezen voor het vak Sport en in leerjaar 3 en 4 (MAVO) is er de specialisatie Sport & Bewegen. 

Lees verder>>

SSG Nehalennia is onderdeel van de Mondia Scholengroep | Site by WIS