Nehalennia Homepage

Cambridge Engels

Welcome! In this text we’ll tell you all about Nehalennia’s great English course ‘Cambridge’.

Als je het bovenstaande kon lezen dan ben jij geschikt voor onze cursus Cambridge Engels… gefeliciteerd!                        

What is Cambridge?

Cambridge Engels wordt gegeven vanaf MAVO 3. De cursus is vernoemd naar de beroemde Universiteitsstad Cambridge in Engeland. Je krijgt een uur extra Engels in de week, maar dat is wel op een uitdagendere manier dan ‘gewoon Engelse les’. Het niveau ligt een stuk hoger en er wordt intensiever gespreks-, luister-, lees- en schrijfvaardigheid getraind. De nadruk ligt dus op communicatievaardigheid. De Cambridge cursus is dus voor leerlingen die meer willen en kunnen met Engels en eventueel later een internationale opleiding willen gaan volgen.

Can I join the Cambridge course?

Aan het begin van MAVO 3 wordt gekeken of je kunt meedoen aan de cursus (dus ook als je overstapt van HAVO 2 naar MAVO 3 kun je in aanmerking komen voor deelname). Natuurlijk moet je wel goed zijn in Engels om te mogen starten. Je moet het jaar daarvoor minimaal een 7,5 gemiddeld hebben gestaan. Ook vragen we een goede werkhouding, want je zult voor de cursus ongeveer 2 uur per week zelfstandig moeten werken.

Yes, tell me more!

De Cambridge cursus gaat na MAVO 3 verder in het 4e leerjaar. Aan het einde van dat jaar wordt er een examen afgenomen. Hiermee behaal je een First Certificate of English (FCE). Dit is vergelijkbaar met het Europees ReferentieKader (ERK) niveau B2, ongeveer het niveau van het HAVO eindexamen.
Dit certificaat is internationaal erkend en kan van pas komen bij allerlei vervolgopleidingen. Bovendien staat het ook nog eens goed op je CV.  

Why should I join the Cambridge course?

Heel wat jaren geleden begroette een Nederlandse minister-president zijn Engelse collega met de woorden: ‘I hate you welcome’. Niet zo handig…
In de meeste beroepen wordt van je verwacht dat je goed Engels spreekt. De Cambridge cursus van Nehalennia geeft je net dat beetje extra. Het Engels is de belangrijkste taal in de wereld. Er zijn veel werkvelden waarbij Engels de standaardtaal is, bijvoorbeeld in de telecommunicatie, de industrie, de wetenschap, de techniek en in het internationale politieke en economische verkeer.

Ah yes, I snap it….

De kosten voor de cursus kunt u per schooljaar/klas vinden in de ouderovereenkomsten.

Voor wie: kanjers in Engels
Wanneer: klas 3 + 4
Niveau: MAVO
Hoe vaak: 1 lesuur per week


 

SSG Nehalennia is onderdeel van de Mondia Scholengroep | Site by WIS