Nehalennia Homepage

M@VO

Als je het advies krijgt voor de kaderberoepsgerichte leerweg of een MAVO-advies, dan kun je jezelf inschrijven voor M@VO.

In M@VO valt wat te kiezen. Je kiest je eigen route, dat klinkt goed. Je mag naast alle vakken die je moet doen een juniorcollege kiezen. M@VO is de MAVO op maat.

Je leert door zowel theoretische als praktische ervaringen op te doen. Je wordt toch ook niet goed in een sport door er alleen maar over te lezen? Sporten moet je doen! Dat geldt ook voor wat je in de toekomst wilt worden. 

Juniorcollege

Kiezen is altijd leuk. Vind jij het leuk om meer te weten van koken en bakken, dan kun je dat kiezen. Stel je eens voor, dat jij al lekker kunt gaan koken in de brugklas. Ben je een sporter? Hoe leuk is het dan om 4 uur extra sport te kiezen?! Heb je er altijd van gedroomd om eens wat meer te weten van techniek? Dan kies je voor het Juniorcollege Techniek. Ben jij creatief en vind je het top om met allerlei vormen van kunst bezig te zijn? Dan kies je het Juniorcollege Kunst.

  • Juniorcollege Kunst: meewerken aan producties, je eigen tentoonstelling maken, foto’s leren nemen, je eigen film maken en misschien wel de hoofdrol daarin spelen.
  • Juniorcollege Sport: extra sport voor leerlingen die gek zijn op sport en die wel wat meer willen doen dan in de gewone gymlessen.
  • Juniorcollege Techniek en ICT: straks maak jij kennis met alle vormen van techniek. Iets moois maken met je handen, maar ook iets moois maken op de computer.
  • Juniorcollege Foodlab: al aan het werk in een echte horeca-keuken. Wie weet word jij de  sterrenchef van Nehalennia!

In de brugklas en in het tweede jaar kies je een Juniorcollege dat je leuk vindt om te doen. Misschien ben je een echte sporter en kies je Juniorcollege sport in de brugklas en ook in het tweede jaar. Dat mag gewoon. Dan heb je dus 2 jaar lang extra sport. Wie weet kies jij in de brugklas Juniorcollege Techniek en wil je in het tweede jaar naar Juniorcollege Foodlab, of Juniorcollege Kunst. Jij mag kiezen en alles mag.

Vakcollege

Als je al weet dat je graag verder zou willen in de techniek of  in de horeca, dan is het Vakcollege iets voor jou. Je begint gelijk met veel praktijk, maar liefst 8 uur in de week. Als je voor het Vakcollege kiest is er een prima aansluiting met het vervolgonderwijs, het MBO.

  • Vakcollege Techniek: In de techniek verandert veel, we willen je kennis laten maken met de nieuwste apparatuur. Als we dit niet op onze school hebben, gaan we naar Technum met het Vakcollege, een moderne techniekhal, waar je pas echt ervaart wat techniek jou te bieden heeft.
  • Vakcollege Foodlab: al vanaf de brugklas bezig zijn met het leren hoe het er aan toegaat in de keuken, het restaurant en de bakkerij. Je leert in het Vakcollege Foodlab daar alles over. Leren door te doen. Dit Vakcollege is het visitekaartje van onze school.
SSG Nehalennia is onderdeel van de Mondia Scholengroep | Site by WIS